Szükséges baktériumok…?

Nem tekinthető szokványosnak, hogy a falun élő embereket tudományos témájú előadásra invitálják a szervezők a tavaszi munkák kellős közepén. Április 5-én, a verőfényes tavaszi délelőttön Prof. Dr. Duda Ernő biológus, immunológus, genetikus a jótékony baktériumok szerepéről, valamint a mindennapi életünket befolyásoló külső tényezőkről szóló előadása mégis sokakat tett kíváncsivá…

Az előadás teljes felvétele megtekintharő youtube csatornánkon

Dr. Müller Károly szervezésében immár harmadik alkalommal valósult meg a Zákányszéki Művelődési Házban olyan előadás, amelynek célja a településen élők egészséges jövője, a testi-lelki egészségvédelem, a természetes, adalékmentes táplálkozás. Korábban Böjte Csaba testvér és Prof. Dr. Papp Lajos voltak a rendezvénysorozat meghívott vendégei.

Nagy szükség van ilyen alkalmakra, amelyek ráirányítják a figyelmet az emberi test „működésének” törvényszerűségeire. A hétköznapokban dolgozunk, eszünk, iszunk, alszunk, pozitív és negatív érzelmeket élünk át… de nem gondolkodunk el az egyszerűnek tűnő folyamatok nagyon is bonyolult hátterén. Megannyi hatás ér bennünket, melyek különböző módon befolyásolják életünket, közérzetünket, sőt mint megtudtuk, még a bennünk élő baktériumokat is. Prof. Dr. Duda Ernő, a nemzetközileg ismert és elismert egyetemi tanár előadásában a hétköznapi nyelvre lefordítva tette érdekessé és befogadhatóvá a tudományos tapasztalatokat. Sok hasznos információt szolgáltatott a baktériumok hatásairól, és jó néhány tévhitet is eloszlatott a témában.

Köszönjük a nagyszerű előadást! Reméljük, hogy lesz még folytatás… akár majd az őszi „ZakaHom-e esték” keretében a könyvtárban.

Paraginé Tóth Edina
Börcsök Zoltán