A Zákányszéki Polgárőr Egyesület fejlesztései

2018. januárjában a Belügyminisztérium 1978/2017. (XII.19.) Kormány határozat melléklete alapján 500.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a helyi közbiztonság javításának érdekében a Zákányszéki Polgárőr Egyesületet. A pénz váratlanul jött, de nagy örömmel fogadtuk és azon gondolkoztunk, hogyan is lehetne jól, okosan gazdálkodva elkölteni. A támogatással 2018. július 31-ig kell elszámolni majd Zákányszék Község Önkormányzata felé, mely egy szakmai és egy pénzügyi beszámoló elkészítését jelenti.

A 2016. év folyamán egy jó állapotú használt Toyota RAV4 terepjárót sikerült az egyesületünknek vásárolni. Az optimális állapotot a folyamatos karbantartással lehet csak megtartani. A szolgálati gépjárművön esedékes volt egy nagyobb javítás, melyet most a támogatásnak köszönhetően meg tudtunk oldani. Ezenkívül még a korábban vásárolt dekormatricákkal-  az egységes polgárőr feliratokkal – is elláttuk a gépkocsinkat, mellyel jobban kitűnik akár éjszakai látásviszonyokban is.  A szolgálati jármű felújítása, csinosítása mellett a polgárőr társakra is gondoltunk. A tagság nagy részének vásároltunk egy-két hiányzó polgárőr egyenruhát, melyet a szolgálatok alkalmával viselhetnek.

A továbbiakban is feladatunknak tekintjük a helyi közrend és közbiztonság védelmét, javítását, valamint a bűnmegelőzésben való közreműködést, járőrszolgálatokat.

Kopasz Zsolt
elnök