ZakaHom-e: Túrára fel!

Ebben az évben is több túrát tervezünk, amelyeken a részvétel ingyenes. A túrákról bővebb információ a 06 30 606 2358-as telefonszámon Börcsök Zoltántól kérhető.

Valamennyi túrán mindenki saját felelősségére vehet részt, a közlekedési szabályok betartása kötelező.

2018. június 9. (szombat) – Legyél Te is bringás! Kedvcsináló szombat reggeli tekerés Ruzsára a Fincsi Teraszhoz!
Indulás 8.00 órakor a Polgármesteri Hivatal elől. A túra kb. 30 km, Ruzsán lehetőség van reggeli kávézásra, sütizésre, egy jó kis beszélgetésre. Bárki számára könnyen teljesíthető!

2018. június 15. (péntek) – A már megszokott éjszakai tekerés. Sajnos az elmúlt 2 évben az időjárás közbeszólt, de idén újra megpróbáljuk. A célállomás Röszke. Indulás 19.30-kor a Polgármesteri Hivatal elől. A táv kb. 40 km, könnyen teljesíthető. Mórahalmon 20 órakor lehet hozzánk csatlakozni a fürdő előtti parkban.

2018. június 23. (szombat) – Dóczi Imre Emléktúra. Kerékpározni lehet kényszerből, szeretetből és szenvedélyből. Imrétől mi az utóbbit tanultuk meg, hiszen a kerékpározás legtöbbünknél kényszerből kezdődik, majd megszeretjük, és idővel szenvedélyünkké válik. Az igazi bringások mindig eljutnak erre a szintre. Tekerünk az egészségünkért, tekerünk, mert szeretjük a természetet… és közben sok embert ismerünk meg. Egy ilyen túra alkalmával ismertük meg a szegedi Dóczi Imrét, és tanultunk tőle sok-sok mindent a célokról, a kitartásról, a teljesítményről… és a barátságról. Az Ő emlékére megyünk végig azon az útvonalon, ahol először jött velünk. A túra útvonala: Zákányszék – Liliomi átkötő út – Üllés – Forráskút – Zsombó – Bordány – Zákányszék.
Indulás: 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal elől.
A táv kb. 40 km. Könnyen teljesíthető.

2018. augusztus 4. (szombat) – Maros töltésen Makóra. Kapjuk gyakran a kérdéseket, hogy milyen körbetekerni a Balatont 14 óra alatt, 210 km-en keresztül… ? Az érzést nehéz lenne leírni, de tervezünk egy kis kedvcsinálót, elmegyünk Zákányszékről Makóra! Nem kell nagyon messzire menni ahhoz, ha szép tájakon, vízparton szeretnénk kerékpározni. A túra kb. 130 km, amit kissé nehezít, hogy Szeged után a Maros töltésen fogunk kerékpározni, ezért ez a táv már a „bevállalósabb” bringásoknak ajánlott. Jó idő esetén fürdési lehetőség is lesz a Marosban. A túra egész napos, indulás 8.00 órakor a Polgármesteri Hivatal elől. Csatlakozni lehet hozzánk 8.30 órakor Mórahalmon a fürdő előtti parkban, 9.15-kor a domaszéki körforgalomnál bringás pihenő és csatlakozási lehetőség, majd 10.15-kor Szeged, Mömax melletti parkolónál ismét (volt Plus üzlet).

2018. szeptember 15. (szombat)Palicsi túra. Ebben az évben is átmegyünk Palicsra a Szüreti Napokra. Indulás 8.00 órakor a Polgármesteri Hivatal elől, Mórahalmon 8.30 órakor lehet hozzánk csatlakozni a fürdő előtti Parkban. Palicsra érkezés 11 óra körül, visszaindulás 14 órakor, addig szabadprogram. A határátlépéshez szükséges okmányokat kérjük, senki ne felejtse otthon. A táv kb. 70 km. Könnyen teljesíthető.

2018. szeptember 22. (szombat)Ruzsai kerékpárverseny. Ide nem tervezünk szervezett utat, de közülünk többen rendszeres résztvevői a versenynek, ezért kerül be a programjaink közé. Nevezni 9 órától lehet a helyszínen. Aki nem szeretne versenyezni, az úgynevezett turista futamban, kényelmes tempóban teheti meg a 22 km-es távot (Ruzsa-Pusztamérges-Öttömös).

Reméljük, túráink felkeltették az érdeklődést és találkozunk a tervezett időpontokban! Keresd facebookon a Homokháti Bringaklubot és csatlakozz csoportunkhoz!

ZakaHom-e Egyesület