Egy jó Tanács a végén 3 pontot ért

Folytatódott a Megye III. osztályú labdarúgó bajnokság a 9. fordulóval. A bajnoki címért folytatott harcban ezúttal Öttömösön szerepelt az együttes. A kellemes őszi melegben megrendezett mérkőzésen az egyik főszereplő a viharos szél volt, ami megnehezítette a csapatok dolgát. A vendég zákányszékiek esélyeshez méltóan az első perctől átvették a játék irányítását, döntően az öttömösi térfélen folyt a játék, de a mezőfölény kevés lehetőség hozott. A 32. percben az öttömösi hálóban kötött ki a labda, de érthetetlen módon les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.
A 41. percben egy hazai kontra után Varga Mihály megszerezte a vezetést a hazaiaknak.
A 2. félidőben még nagyobb nyomás alá került a hazai kapu, de a szerencsével is jó viszonyban volt  az öttömösi csapat, a kapusuk mellett 3-szor a kapufa is kisegítette őket. A 65. percben ismét a hazai kapus hálójában pihent a játékszer, de a játékvezetők ismét lesnek látták az esetet, maradjunk annyiban, erősen véleményes volt a szituáció.
Az utolsó 10 percben a betömörülő öttömösi csapat kapusuk utasítását próbálta végrehajtani, mondván ne menjetek előre, mert nem bírtok visszajönni. Ez egészen a 84. percig működött is, amikor Tanács Gábor 18 méteres lövése talált utat a kapu jobb oldalába. Három perccel az egyenlítő gól után továbbra is nyomás alatt volt az öttömösi kapu, és ismét Tanács Gábor villant, egy bal oldali beadást követően juttatta a labdát a hálóba, értékes három pontot szerezve ezzel a csapatnak.
Jövő héten szombaton 13.30 órakor hazai pályán a 4. helyen álló Kistelek együttesével játszik a zákányszéki csapat.
Nyilatkozatok:
Tanács Gábor: Nagyot akartunk, soha nem lőttem még egy meccsen két gólt.  Mentünk előre,  úgy éreztem, el kell vállalnom 18 méterről lövést és bejött. A második találatom után kifutottam volna a világból is. Nagyot küzdött a csapat, megérdemeltük a győzelmet.
Borbás István, a sportkör elnöke: Nagyon együtt van a társaság, küzdenek a srácok, egymásért mennek előre. Szerencsére ebben a szezonban az eredmények is jönnek.  Őszintén megmondva már nem igazán hittem benne, hogy megnyerjük ezt mérkőzést. A játékvezető szerintem két szabályos gólunkat sem adott meg. Gratulálok a csapatnak, és köszönjük a szurkolóknak, akik elkísérték a csapatot.