Könyves Vasárnap – fotókkal, papírszínház videóval

Október 7-én 10.00-15.00 óráig fogadta a könyvtár rendkívüli nyitvatartási napján a látogatókat. A hagyományos könyvtári szolgáltatásokon kívül Magyar népmesék, A palacsintás király c. mesefilm, papírszínház (Bertalan és Barnabás), kézműves foglalkozás és sok új könyv várta az érkezőket. Nagyszerű érzés, hogy egy vasárnapi napon, amikor kint száz ágra szórja sugarait az őszi napkorong, ilyen sokan időt szántak arra, hogy együtt legyünk a könyvek birodalmában! Anyukák, akik jó előre megfőzték a vasárnapi ebédet, testvérek, akik elkísérték a kisebbeket, gyerekek, akik a “kütyük” helyett a könyveket választották… Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek, és nemhiába volt vasárnap szélesre tárva a könyvtár ajtaja. Találkozzunk jövőre is majd a Könyves Vasárnapon, addig pedig a hétköznapon, melyekből azért mégiscsak több van egy évben! Köszönjük a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárnak és a támogatóknak, hogy az Országos Könyvtári Napok keretében minden résztvevőt egy-egy ajándékkal tudtunk meglepni!

Könyves Vasárnap papírszínházzal (is) vártuk a gyerekeket. Janikovszky Éva mulatságos meséje egy dakszli ikerpárról, valamint a szeretet adásának és elfogadásának módjairól szól. A papírszínház Japánból származik, és igen népszerű mesélési technika. Lényege, hogy egy fadobozban 20, mindkét oldalán illusztrált lap található. A mesélő a doboz mögött a hátlapokról olvassa a szöveget, miközben a közönség az előlapok színes illusztrációit látja. Ezzel a technikával a meséket egyedi módon tudjuk átadni a hallgatóságnak.

 

További fotók a könyvtár facebook oldalán, a linkre kattintva érhető el.

Október 7-én 10.00-15.00 óráig várta a könyvtár a rendkívüli nyitvatartási napján a látogatókat. A hagyományos könyvtári…

Közzétette: Községi Könyvtár Zákányszék – 2018. október 7., vasárnap