I. Homokhátság Kör – További túráink

Idén első alkalommal rendeztük meg a Homokhátság Kört, melynek keretében a 70 km-es távon nyolc homokháti település érintésével haladtak végig a kerékpárosok Üllés–Ruzsa–Pusztamérges–Öttömös– Ásotthalom–Mórahalom–Zákányszék–Bordány–Üllés útvonalon. A Homokháti Bringaklub szervezésében az elmúlt években már több ezer km-t kerékpároztak a lelkes résztvevők hosszabb-rövidebb távokon. A Homokhátság Kör annyiban mégis eltért az eddigiektől, hogy a túra nem Zákányszékről rajtolt, hanem Üllésen volt a rajt-cél állomás. Létszámát tekintve ez volt az eddigi legnagyobb résztvevő számmal megrendezett túránk. Szintén újdonságnak számított, hogy minden érintett településen pecsételőhelyeket jelöltünk ki, ahol a kerékpárosok nevezési lapjaira pecsétek kerültek, ezzel igazolva a táv teljesítését. A túrát online nevezés előzte meg, már ebből is látható volt a fokozott érdeklődés. Április 7-én, vasárnap 18 település 97 kerékpárosa rajtolt el az üllési Szabadság térről. A legidősebb induló a Vajdaságból érkezett, a palicsi Cvijin József 1944-ben született. A legfiatalabb résztvevő a tízéves üllési Székács Gergő volt, aki szüleivel és bátyjával vett részt a túrán. Örömünkre az I. Homokhátság Kört a 6 órás szintidőn belül minden induló teljesítette, így a célbeérkezéskor kapott tombolszelvénnyel részt vehettek a sorsoláson, ahol értékes ajándékok leltek gazdára a felajánlásoknak köszönhetően. Köszönjük a támogatóinknak, hogy a hagyományteremtő kezdeményezés mellé álltak és segítették a munkánkat és jutalmazták a résztvevőket. Köszönjük a támogatást Üllés Nagyközség Önkormányzatának, a Zabosfa KerTÉSZ Kft-nek, a Koffein Kerékpárműhelynek, a Cifra Szobának, a Csomszisz-nek és Gut Gabriellának.

A Homokháti Bringaklub további túrái:

  1. 2019. június 14. (péntek) – Éjszakai tekerés az ásotthalmi Rózsa Sándor fájához

(Indulás Zákányszékről 20.30 órakor, csatlakozni Mórahalmon 21.00 órakor lehet. A táv kb. 50 km, visszaérkezés Zákányszékre kb. 00.00 órakor.)

  • 2019. június 29. (szombat) – II. Dóczi Imre-emléktúra Tiszaszigetre a Mélyponthoz

(Indulás Zákányszékről 9.00 órakor, csatlakozni Mórahalmon 9.30 órakor lehet. A táv kb. 98 km, visszaérkezés Zákányszékre kb. 18.00 órakor.)

  • 2019. szeptember 14. (szombat) – Kerekezés a Palicsi Szüreti Napokra

(Indulás Zákányszékről 9.00 órakor, csatlakozni Mórahalmon 9.30 órakor lehet. A táv kb. 70 km, visszaérkezés Zákányszékre kb. 16.30 órakor.)

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a kerékpároknak meg kell felelnie a KRESZ-ben előírtaknak. A határátlépéshez szükséges okmányokról mindenki maga gondoskodik. A túrákon való részvétel ingyenes. További információ: Börcsök Zoltán +36 30 606 2358

Túrázzunk együtt, maradjunk lendületben!
h