I. Zabosfai Hagyományőrző Nyári Tábor

„Szívvel lélekkel a hagyomány útján…”

Szeretettel várunk nyári táborunkba, ha szeretnél visszarepülni a múltba és élvezni a jelent főzéssel, sütéssel, játékokkal, túrázással, kerékpározással.

A tábor programja:

2019. augusztus 5. (hétfő)

Gyülekező és reggeli a Lengyel téren, majd délelőtt a könyvtárban játékos ismeretterjesztő foglalkozás keretében ismerkedés településünk múltjával, történetével, hagyományaival. Ebéd a Pedróban, délután közös palacsintasütés az Önkormányzat tanyáján, illetve szabadtéri játékokat is kipróbálhattok (íjászat, földesúr, stb…).

2019. augusztus 6. (kedd)

Gyülekező és reggeli a Lengyel téren, majd látogatás kerékpárral az Öregház Tanyamúzeumhoz. Ismerkedés a régi eszközökkel, amelyeket nagyszüleink, dédszüleink a mindennapi életük során használtak. Ebéd a Pedróban, majd délután közös kalácssütés a Falu Kemencéjénél!

2019. augusztus 7. (szerda)
Gyülekező és reggeli a Lengyel téren, utána az Erdei Pihenőbe megyünk, ahol kézműves foglalkozások lesznek, bográcsos paprikáskrumplit főzünk közösen és szabadtéri játékokkal múlatjuk az időt (zsákbafutás, számháború).

Gyülekező mindhárom nap reggel 7.45 és 8.00 óra között a Lengyel téren, majd közös reggeli. A programok 16 óráig tartanak. A napot a szülők érkezéséig egy kis fagyizással zárjuk a Lengyel téren, ha az időjárás engedi!

Hétfőn, illetve kedden kerékpáros közlekedés, szerdán túrázunk!

A táborba 5-14 év közötti gyerekeket várunk. A tábor költsége 6.000,-  Ft/fő, amely tartalmazza az étkezéseket is. Az összeg befizetése hétfőn reggel a regisztrációnál lehetséges!

Jelentkezni lehet a Zabosfai Zöldséges zákányszéki üzletében augusztus 2-ig!