Bemutatta új étlapját a Retro Bistro

Bemutatta új étlapját a Retro Bistro – Már nem kell átlépni a falu határait, ha egy igazán jót szeretnénk vacsorázni

Hónapok óta figyelhetjük, hogy főutcánk népszerű vendéglátó egysége folyamatos megújuláson megy keresztül. Szép lassan kívül és belül is átalakult az immár Retro Bistro nevet viselő hely. Március 7-én pedig egy látványos étlapbemutató kapcsán az is kiderült, hogy immár nem csak a jól megszokott pizzáért járhatunk az egykori „Presszóba”.

Fotó: Börcsök Zoltán

Rétescsirke sajtköntösben, fokhagymás lángostető, tarjából készült cigánypecsenye nyárson, csülökrilett, kézműves kolbász, csibe sajttal besütve, csongrádi töltött tekercs… Egy kis ízelítő a már nevükben is étvágygerjesztő Retro Bistro-s fogásokból. Ezt mind megkóstolhatta az, aki jegyet váltott a „Torkos Szombatra”.

De mik is az előzmények? Szalai Zsolt és Kovács Rita álma az volt, hogy egy igazi szerethető éttermet hozzon létre Zákányszéken, mely nem csak a helyiek, de a környékbeliek igényeit is kielégíti. Az idő előrehaladtával a hagyományos gyorséttermi ételek mellett megjelent kínálatukban a napi menü és különféle sültes tálak. Majd egy szerencsés összeállásnak köszönhetően sikerült egy olyan, két évtizede a szakmában jeleskedő séfet találniuk, aki újító ötleteivel segített elindulni a tervek megvalósításának útján.

Fotó Börcsök Zoltán

Hájos Pál szemlélete áthatja az egész új étlapot. A séf a magyar ízvilághoz igazított ételeket kínál néhány kreatív újítással. Az étterem vezetőségével közös céljuk az, hogy színvonalas tálalással, szezonhoz kötött, kiváló alapanyagokból készült ételek kerülhessenek a vendégek elé mindig ugyanabban a minőségben.

A bemutatón elhangzott, hogy további hasonló vacsoraestek is várhatók a Retro Bistroban például Márton nap kapcsán. Ezzel is szeretnék még inkább a köztudatba bevinni, hogy Zákányszéknek már van egy étterme, ahová bármikor betérhetünk egy jó levesre vagy frissen sültre.

Veszelka Krisztina
főszerkesztő
Zákányszéki Kis Újság